Stort!

Tänk att det var så här ett "andligt uppvaknande" kunde kännas!

Jag känner mig mer harmonisk och gläds åt nuet i vardagen!

Det är så mäktigt att se någon annan människa växa! Idag fick jag min första kram och leende av pojken jag jobbar med. Och tro mig, det var lycka!

Idag kände jag mig så stolt över en annan människa! Jag beundrar dig och älskar dig- precis som du är! För du gör framsteg och växer-varje dag!

Jag har fått hjälp av Moas pappa så jag kunde jobba. Vilken känsla att verkligen ta emot hjälp- tack!

Daniel min kärlek har varit borta några dagar och jag SAKNAR honom. Och hur vacker är inte det- att få känna sig älskad och saknad. För mig är det stort.

Tack


Medberoende

Det är lätt att ställa upp och göra för andra sånt som jag själv behöver. Men att göra utan att sträva efter bekräftelse... DÄR är min utmaning.

Det är lätt att se vad som är fel och vilken lösning som finns. Men att se det och fokusera på min del... DÄR är min utmaning.

Det är lätt att vilja vara perfekt. Men att istället jobba för att göra framsteg... DET är min utmaning.

Det är lätt att låta känslorna styra och agera efter dem. Men att istället våga stanna upp och ringa min sponsor... DET är min utmaning.

Det är inte konstigt att jag är så här, agerar så här, känner så här. Det har sin anledning. Anledningen är att jag är medberoende och vuxet barn.

Det intressanta är vad jag gör med allt detta idag. Hur jag jobbar med programmet och stegen.

Jag försöker allt vara ärlig med mig själv och inse min maktlöshet... Det är början..!


När jag är som mest rädd...

... Så vet jag att jag är på rätt väg.

Rädsla är en känsla jag(och säkert andra medberoende) inte vill känna. Så jag gör allt för att den ska försvinna så fort som möjligt.

Men idag vet jag att det är just den känslan som gör att jag växer.

Så då handlar det om vad jag gör när jag känner den(INTE vad jag är VAN att göra). Idag stannar jag upp, andas och ber om hjälp.

Jag kan ringa min sponsor eller någon annan i Alanon om den hjälpen. Och min högre makt.

Sedan vet jag att en känsla alltid går över. Och bör den gör det har något positivt hänt. Jag har utvecklats och lärt mig något om mig själv.

Tack


Min "sinnesrohörna"❤


Den viktigaste relationen att jobba på...

...är helt klart relationen med mig själv. Den relationen glömmer jag ofta bort hur viktig den är för att jag ska ha sinnesro och må bra.

Det gick upp för mig hur viktig den är när jag vaknade med ångest en dag. (Och detta är framsteg. Förut vaknade jag med ångest varje dag/natt!)
Jag valde att ringa min sponsor trots att klockan inte ens var sju. Men så fick jag också precis det jag behövde- hon kontrade med- "vad har DU gjort för att DU ska må bra istället för att fokusera på andra??

Och just den dagen var det inte ett lätt svar. Men med lite hjälp så insåg jag att jag kan göra det enkelt. Slå på musik som gör mig glad. Göra något som jag mår bra av. Och just då blev det heminredning.

Så nu har jag min egen "myshörna" med sinnesrobönen som en väggdekoration vid min sida.

Vilken gåva, och allt för att jag hade en dålig dag...

Men jagfick öva på att bygga upp relationen med mig själv. Och jag insåg hur viktig JAG är i mitt liv.

Det är en gåva att trivas med sig själv och vara ärlig med mina känslor. Kanske inte alltid lätt, men det behöver det inte vara. Så länge jag utvecklas:)


RSS 2.0